Lempeä aamuherätys sarastusvalon avulla

Oletko kuten useimmat meistä ja havahdut aamuisin herätyskellosi ääneen säikähtäen ja ärtyisänä? Onko sinulla vaikeuksia nousta sängystä, vaikka olisit nukkunut kuinka paljon? Jos näin on, saattaisit hyötyä sarastusvalosta. Sarastus- tai herätysvalo on erityinen valaisintyyppi, joka jäljittelee auringonvalon lisääntymistä auringonnousun aikaan ja tarjoaa lempeän herätyksen joka aamu. Tässä kirjoituksessa on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää tästä hyödyllisestä apuvälineestä sängystä nousemiseen.

Mikä on sarastusvalo?

Sarastusvaloa, toiselta nimeltään herätysvaloa käytetään herätyskellon sijasta herättämään sinut luonnollisesti haluamaasi aikaan – kun ulkona on vielä pimeää tai talvikuukausina, jolloin päivät ovat usein auringottomia. Valo lisääntyy vähitellen ennen asettamaasi aikaa, yleensä 30 minuutin aikana. Tämä jäljittelee luonnollista tapaa, jolla päivänvalo kirkastuu hitaasti auringon noustessa. Herätä voi siis lempeästi ilman ärsyttävää ja hätkähdyttävää herätyskellon sointia. Tämä valon asteittainen lisääntyminen auttaa kehoasi sopeutumaan päivärytmiinsä ja luo positiivisemman tavan aloittaa päiväsi.

Sarastusvalon käytön edut

Herätysvalon käytöllä on lukuisia henkisiä ja fyysisiä etuja. Se voi auttaa masennuksesta tai ahdistuksesta kärsiviä henkilöitä asettamalla vuorokausirytmin sopivaan aikaan. Lisäksi valon käyttö voi auttaa vähentämään stressitasoja, sillä herätyskellon aiheuttaman melun puuttuminen voi jopa parantaa unen laatua.

Lisäksi tämän luonnollisen heräämismenetelmän käyttö voi myös parantaa yleistä mielialaa koko päivän ajan ja lisätä tuottavuutta, koska kehosi ei ole yhtä väsynyt kuin äkillisen herätyskellon herätyksen jäljiltä. Täten sarastusvalon voidaan ajatella myös helpottavan meillä Suomessa asuvilla yleisen kaamosmasennuksen oireita.

Herätysvalojen eri ominaisuudet

Herätysvalot ovat erittäin monipuolisia ominaisuuksiensa suhteen. Useita malleja on helppo käyttää mobiilisovelluksen avulla; sen lataus käy turvallisesti, kun käytössä on VPN-yhteys.

Niissä on usein erilaisia äänivaihtoehtoja, jotka vaihtelevat kauniista luonnonäänistä, kuten linnunlaulusta ja veden virtauksesta, toiminnallisiin herätyshälytyksiin, jotka on asetettu valitsemallesi musiikille tai radioasemalle. Lisäksi joissakin malleissa on perinteinen soiva hälytys, joka voidaan asettaa valon kirkastumisen loppuun. Lisäämällä jonkinlaista ääntä herätykseen, ei tarvitse pelätä nukkuvansa pommiin.

Nukkumaanmenoasetus on ihanteellinen kaikille, jotka haluavat siirtyä lempeästi uneen. Se himmentää valoa hitaasti auringonlaskua imitoiden ja antaa samalla rauhoittavan vaikutuksen ennen kuin se sammuu kokonaan.

Mistä voin ostaa sarastusvalon?

Sarastusvalot ovat yhä suositumpia ja niitä on laajalti saatavilla niin verkossa kuin kivijalkaliikkeissäkin lähelläsi. Valoja myyvät tietenkin valoliikkeet ja lisäksi erilaiset kodinkoneliikkeet ja isommat marketit. Hintahaitari voi olla suurikin riippuen valaisimen eri ominaisuuksien määrästä sekä valmistajasta. Tee huolellista vertailua, jotta saat tarpeitasi vastaavaan ja hyvällä hinta-laatu-suhteella varustetun tuotteen.

Apua aamuihin herätysvalolla

Jos sängystä nouseminen aamulla tuntuu mahdottomalta tehtävältä, kannattaa sinun harkita sarastusvalon kokeilemista. Se ei ainoastaan tarjoa lempeää siirtymistä unen ja heräämisen välillä, vaan myös monia muita etuja, kuten paremman mielialan ja tuottavuuden koko päivän ajan. Tämä yksi ostos voi hyvin olla koko talven pelastus!