Kohti kesää kirkasvalolampun avulla

Tuntuuko siltä, että pimeä talvi ei lopu koskaan? Vaikka vuoden pimein päivä on selätetty jo joulukuussa, voi tuntua siltä, että kesään on vielä pitkä matka. Suomessa talvi on pitkä ja monelle se aiheuttaa ylimääräistä väsymystä. Yksi hyvä keino, joka voi auttaa sinua jaksamaan pitkän talven yli, on kirkasvalolamppu. Sen avulla ikuisuudelta tuntuva vuodenaika voi tuntua edes hieman mukavammalta.

Kirkasvalon piristävä vaikutus

Kirkasvalo voi antaa ylimääräistä voimaa. Se jäljittelee luonnonvalon vaikutusta ja vaikuttaa ihmiseen samalla tavalla. Se voi jopa innostaa tarttumaan uusin projekteihin. Jos esimerkiksi olet aina halunnut oppia kryptovaluutoista ja Bitcoinista, bitcoinlompakko.com -sivustolta löydät lisätietoja aiheesta ja ehkä kirkasvalon voimaannuttamana voit sen vihdoin tehdä! Talvi tuntuu lyhyemmältä, kun on mukavaa tekemistä.

Tehokkainta on ottaa kirkasvalolamppu käyttöön jo lokakuussa ja jatkaa käyttöä helmikuulle asti. Kirkasvaloa tulisi käyttää viisi päivää viikossa aamuisin, vähintään puoli tuntia kerrallaan. Käytössä on hyvä pitää taukoja ja kokeilla, pysyykö virkeänä ilman lamppua.

Kirkasvalolamppu osana väsymyksen hoitoa

Kirkasvalohoitoa voidaan käyttää osana hoitoa, kun henkilöllä on todettu esimerkiksi unettomuutta. Kirkasvalo voi auttaa elimistön uni-valve-rytmin säätelemisessä. Vaikka ei kärsisi varsinaisesta unettomuudesta, voi kirkasvalosta kuitenkin saada apua väsyneeseen oloon. Jos siis huomaat olevasi hieman alakuloinen ja normaalia väsyneempi talvikaudella, kannattaa kokeilla kirkasvalolamppua. Voi olla, että olosi muuttuu piankin kirkkaammaksi ja paremmaksi. Ehkä huomaat jopa nukkuvasi paremmin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että vakavat väsymyksen ja alakulon oireet vaativat aina lääkärissä käymistä.

Oikean kirkasvalolampun ostaminen

Kun valitset kirkasvalolamppua, sinun on hyvä ottaa huomioon sen teho ja kirkkaus. On myös tärkeää ostaa lamppu, joka on suunniteltu erityisesti kirkasvalohoitoa varten. Voit kysyä apua myyjältä, jotta osaat valita ja ostaa juuri itsellesi oikeanlaisen lampun. Tavallisilla kirkkailla lampuilla ei ole samanlaista vaikutusta, kuin kirkasvalolampuiksi määritellyillä lampuilla.  

Jos sinulla siis on tällä hetkellä vaikeuksia odottaa kesän tuloa ja tunnet itsesi väsyneeksi, käy ostamassa itsellesi kirkasvalolamppu ja kokeile ottaa se osaksi aamurutiinejasi. Ja mikäli et kuitenkaan enää tänä talvena tunne tarvitsevasi kirkasvalon piristävää vaikutusta, hanki lamppu viimeistään syyskuussa. Näin ennakoit ja varaudut seuraavaan talveen hieman paremmin: kun kesä vaihtuu syksyksi ja auringonvalo pikku hiljaa vähenee, sinulla on kotona oma energiaa tuova valonlähteesi.